Belépés - RegisztrációHírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Görgőspálya

Görgőspálya_b

 

Működési és kiviteli jellemzők: A hajtott kivitelű frikciós görgőspályák jellemzője, hogy a görgők egyik végén kétsoros ˝”-os z=14 fogú lánckerekeken keresztül történik a hajtás. A motoros hajtómű általában alsó elhelyezésű. A lánckerekek, hajtóláncok teljesen burkolt kivitelűek.

   

A görgőpalást és a hajtó lánckerék golyóscsapágyazott kivitelű, megfelelő tömítéssel van ellátva. A görgőpalást és a hajtott lánckerék között csúszócsapágyas kapcsolat van, mely lehetővé teszi a palást megállítását, miközben a hajtó lánckerék forog. Ez a megoldás lehetővé teszi a szállított anyagok feltorlasztását. A frikciós hajtású görgőspálya rendkívül nagy előnye, hogy a hajtás kikapcsolt állapotában a görgősor szabadonfutó (lejtés adásával ) gravitációs görgőspálya ként használható.

 

  Az alátámasztó lábakat, igény szerint önbeálló univerzális kerekekkel szereljük. Minden H tipusú lábon a 2 db. görgő mellett található 1-1 menetes letámasztó orsó, melyekkel a helyszínre gurított görgőspálya fixálható. Ez a megoldás lehetővé teszi a görgőpálya rendszer gyors áttelepítését.    

 

  

Műszaki adataok

Görgőspálya szélesség: 950 mm
Szabad szállító szélesség:                     872.5 mm
Görgő szabadonfutós kivitel:                Ř63*1,5mm horganyzott palást
Görgő szabadonfutós kivitel:                Ř63*1,5mm horganyzott palást
Görgő hajtott frikciós kiv: 60*1,5 mm.horganyzott palást  kétsoros polipropilén lánckerékkel z=14
Görgő osztás:                                      76,2 mm.
Egy egység hossza: 2438mm, illetve egyedi méret